fbpx
Новини світу

Запуск ракет у Середземному морі здійснив Ізраїль

Запуск ракет з акваторії Середземного моря, про який сьогодні було повідомлено президентові Росії Володимиру Путіну, здійснив Ізраїль, повідомляє агентство Reuters. Ці ракети були навчальними мішенями для системи протиракетної системи.

За словами інформованого джерела, ракети системи «Якір» використовуються для перевірки боєготовності систем ПРО. Ізраїль здійснив запуск в рамках спільних з США навчань. Всі мішені були успішно відслідковані радарами, які розміщені на території Ізраїлю. Представники ВМС США запевнили, що вони ніяких ракет у Середземному морі 3 вересня не запускали.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Зараз у середземноморській акваторії несуть бойове чергування як мінімум 5 американських есмінців. Кожен з них оснащений 92 крилатими ракетами системи «Томагавк». США не виключають, що ці ракети можуть бути використані також для нанесення удару по Сирії, в тому випадку, якщо 9 вересня Конгрес США прийме відповідне рішення. Раніше президент Сполучених Штатів Барак Обама заявляв, що для військової інтервенції згода Конгресу США може і не знадобитися.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Запуск ракет у Середземному морі здійснив Ізраїль (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: