fbpx
Економіка

Клюєв купив «Межигір’я» за 146 млн гривень?

 Народний депутат України від фракції «Партії регіонів» Сергій Клюєв збирається придбати 100 % акцій компанії «Танталіт». Зазначимо, що саме ця компанія володіє частиною резиденції президента України Віктора Януковича «Межигір’я» (с. Нові Петрівці, Вишгородський район, Київська область). Про це регіонал заявив на прес -конференції.

 «Це правда. Я дійсно подав документи на придбання 100 % – ої частки компанії "Танталіт"», – підтвердив інформацію Клюєв.

 Сергій Клюєв повідомив, що з діяльністю компанії «Танталіт» знайомий ще з 2007 року. Також депутат повідомив, що угода про передачу акцій від минулого власника компанії Ігоря Гуменюка була підписана 22 серпня, а зараз Сергій Клюєв очікує узгодження процедури купівлі з Антимонопольним комітетом України.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Регіонал наголосив, що перед укладанням угоди спеціально провів зустріч з Віктором Януковичем, де отримав від президента схвалення.

 «Янукович сказав, що буде радий такому сусідові», – розповів Клюєв.

 Також потенційний власник «Танталіта» повідомив, що робоча назва нового проекту – «Нові Петрівці». За його словами, в даний момент проводиться фінансовий аудит компанії, а трохи пізніше почнеться і технічний аудит «Танталіта».

 Депутат – регіонал заявив, що купив акції компанії за 146 мільйонів гривень, але при цьому зазначив, що зараз кредиторська заборгованість «Танталіта» перевищує цю суму в кілька разів.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Сергій Клюєв підкреслив, що вклав у купівлю тільки свої особисті кошти. Крім того, повідомив депутат, він збирається використовувати «Межигір’я» під котеджну забудову, тому що там є вся необхідна інфраструктура – вертолітні майданчики, поле для гольфу тощо.

 Раніше повідомлялося, що в 2010 році екс-генпрокурор Олександр Медведько заявив, що Вищий господарський суд України визнав законною приналежність компанії "Танталіт" частини території «Межигір’я».

 За матеріалами : ukranews.com

Читайте також: