fbpx
Право

Януковича і Азарова попросили обмежити рекламу алкоголю на ТБ

Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України звернулася до прем’єр-міністра Миколи Азарова та президента Віктора Януковича з проханням внести зміни в українське законодавство, які б заборонили рекламу алкоголю на вітчизняному телебаченні.

У зверненні громадської ради йдеться, що виробники алкоголю користуються недосконалістю закону України «Про рекламу». Завдяки цьому, вони можуть обходити обмеження на рекламу алкогольної продукції з 6:00 до 23:00, які встановлені законодавством. Зокрема, зараз одним з найбільш поширених способів обійти такі обмеження є спонсорування телепроектів виробниками алкогольної продукції.

Спонсорство телепроектів, яке відповідно до закону України «Про рекламу» є лише популяризацією «імені, найменування, свого знака для послуг і товарів» в більшості випадків перетворилося на телебаченні в повноцінні рекламні ролики. Зазначимо, що тривалість таких роликів – до 30 секунд.

«Таким чином, це – створення позитивних іміджів для алкогольних брендів, тобто – реклама. Такі ролики виходять більше 10 разів на годину, а в прайм – тайм їх кылькысть ще збільшується», – пояснюють автори звернення.

У той же час, як сказано у зверненні, Національна рада не може вжити ніяких заходів, щоб вплинути на теле-і радіомовлення. Представники ради посилаються на недосконалість закону України «Про рекламу». На їх думку, це відкриває для алкогольних брендів в Україні вільний доступ в теле-і радіоефір в обхід законодавства.

У зв’язку з цим, представники громадської ради звернулися з проханням до президента Віктора Януковича та прем’єр -міністра Миколи Азарова внести на розгляд до Верховної Ради законопроекти, які б «звели нанівець» присутність реклами алкогольних напоїв на ТБ і радіо.

За матеріалами: dengi.ua

Читайте також: