fbpx
За кордоном Україна

Заборона на алкоголь в Туреччині набирає обертів

 Як повідомляють турецькі ЗМІ, починаючи з наступного тижня, в Туреччині почнуть діяти більш жорсткі обмеження на продаж і вживання алкогольних напоїв. Так, в рамках вжитих урядом заходів, буде заборонено продавати алкоголь у роздріб з 22:00 до 6:00. Дана заборона торкається всіх магазинів, буфетів і кіосків. При цьому наголошується, що категорично забороняється продавати вино і горілку особам, яким не виповнилося 18 років.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Також в Туреччині не можна буде виставляти алкогольні напої на вітрини магазинів і рекламувати їх по телебаченню. Примітно, що телеканали навіть змушені вирізати з фільмів, серіалів і кліпів кадри, які можуть стимулювати глядачів до вживання алкоголю.

Заборона на вживання алкоголю після 22:00 не торкається лише барів, ресторанів, нічних клубів і ще деяких закладів. При цьому виносити з вищезазначених закладів алкогольні напої, зокрема і розлиті у склянки, також суворо заборонено.

Читайте також:  Суд визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту

Як очікується, наступним серйозним кроком щодо боротьби з алкоголем в Туреччині стане заборона на його вживання на вулицях, в парках і в прибережних зонах.

Слід підкреслити, що дані обмеження не поширюються на туристичні готелі. Тому відпочиваючі можуть розпивати спокійно алкоголь на території готелю, але не за його межами.

Читайте також: