fbpx
Політика

Вірменія повинна вибрати між Митним союзом і Євросоюзом – Лінас Лінкявічюс

 Якщо Вірменія вибере приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану, то вона не зможе підписати договір про вільну торгівлю з Євросоюзом, заявив у вівторок голова МЗС головуючої в Раді міністрів Євросоюзу Литви.

 "Значить, вони не підпишуть договори про вільну торгівлю з ЄС, якщо таким буде їх вибір. Цим коригується ситуація, знижується рівень амбіцій щодо інтеграції та співпраці з ЄС", –   заявив BNS міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс (Linas Linkevicius), коментуючи заяву президента Вірменії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 "Ми поважаємо будь-який вибір країни, але країни не можуть підписати два договори з різними тарифними вимогами", – сказав міністр.

 Раніше очікувалося, що Вірменія парафує договір про асоціативне членство і вільної торгівлі з ЄС під час листопадового саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

 Як повідомлялося, президент Вірменії у вівторок заявив про рішення республіки вступити до Митного союзу і брати участь у подальшому у формуванні Євразійського економічного союзу. Про це йдеться в спільній заяві, підписаній Володимиром Путіним і Сержем Саргсяном за підсумками переговорів у Москві.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: