fbpx
Новини світу

Барак Обама зустрінеться в Санкт-Петербурзі з російськими ЛГБТ-активістами

 Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама запросив російських ЛГБТ-активістів зустрітися з ним у ході саміту G20 в Санкт-Петербурзі.

 Голова Російської ЛГБТ-мережі Ігор Кочетков підтвердив, що організацію запросили на зустріч з президентом США у четвер, 5 вересня цього року, і вона прийняла це запрошення. До складу Російської ЛГБТ-мережі входять 4 організації з Санкт-Петербурга: «ЛесбіPARTYя», «Nuntiare et Recreare», «Гендер-Л» та «Вихід».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Ніяких спеціальних заяв від Білого дому щодо майбутньої зустрічі не було. Зустрічі з представниками різних соціальних груп, у тому числі і меншин, є нормальною практикою в зарубіжних поїздках президента США.

 Раніше адміністрація Барака Обами засудила закон Російської Федерації про заборону пропаганди гомосексуалізму, який був прийнятий в Росії влітку цього року. Сам голова держави торкався даної теми, зокрема, коментуючи можливий бойкот з боку США Олімпіади в Сочі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Саміт G20 відбудеться в Санкт-Петербурзі 5 і 6 вересня нинішнього року.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: