fbpx
Новини світу

Акції компанії Microsoft впали через угоди з Nokia

 На початку торгів 3 вересня на американській біржі Nasdaq акції Microsoft впали більш ніж на 5 % до позначки нижче 32 доларів за одну акцію. Це сталося після того, як виробник програмного забезпечення заявив про поглинання телефонного підрозділу фінської компанії Nokia.

 Акції фінської компанії, своєю чергою, на торгах у Хельсінкі зросли майже на 39 %, причому протягом сесії вони росли більше ніж на 45 %. Таким чином, догляд фінської компанії з профільного для неї ринку був прихильно оцінений інвесторами. Тепер Nokia зосередилася на телекомунікаційному обладнанні, навігації і картах, а також перспективних розробках.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Microsoft і Nokia оголосили про угоду вранці 3 вересня 2013. За її умовами, компанія Microsoft виплатить 2,17 мільярда доларів за патенти і приблизно 5 мільярдів доларів – за власне бізнес компанії. Крім того, американська компанія надасть фінській компанії додаткове фінансування, купивши облігації Nokia в цілому на суму  1,5 мільярда євро. Дане фінансування забезпечать, навіть якщо угода зірветься.

 Для компанії Microsoft угода з Nokia стала другою за величиною за всю історію компанії. Більше – 8,5 мільярда – виробник операційної системи Windows виплатив тільки за Skype позаторік.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 В останні роки акції Nokia і Microsoft рухалися різноспрямовано. Якщо за 5 років, які пройшли з моменту кризи 2008 року акції фінської компанії (враховуючи сьогоднішній зліт) впали майже на 80 %, то акції американської компанії – зросли майже на 17 %. Компанія, яка була заснована Біллом Гейтсом, продовжує залишатися третім за величиною технологічним гігантом у світі, чиї акції торгуються на фондовій біржі, поступаючись за капіталізацією тільки компаніям Google і Apple.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: