fbpx
Політика

ЗМІ: У Німеччині готують палату для Юлії Тимошенко

 Ситуація з можливим лікуванням за кордоном колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко обговорюється давно не тільки в Україні, а й за її межами. Сьогодні ЗМІ, з посиланням на DW повідомляють, що в берлінській клініці Charite, в районі Тегель, нібито для Юлії Тимошенко готується палата. У ЗМІ відзначають, що в місці підготовки палати для колишнього голови українського уряду лікують багатьох відомих людей.

 Цікаво, що польське видання Gazeta Wyborcza навіть вказало дату, коли Юлія Тимошенко прибуде на лікування в Німеччину. 15 вересня – така дата називається польським виданням. Приводяться в ЗМІ і слова Олександра Кваснєвського, який в ефірі Polskie Radio повідомив, що «Тимошенко зможе поїхати на лікування за кордон до кінця вересня».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Можна припустити, що дата «кінець вересня» називається не випадково. Нагадаємо, що наприкінці листопада у Вільнюсі пройде саміт ЄС, в якому візьмуть участь країни – члени програми "Східне партнерство". Очікується, що в ході цього саміту можуть бути підписані Угоди про асоціацію Європейського союзу відразу з декількома державами, а саме: з Вірменією, Грузією, Молдовою і Україною.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Раніше неодноразово наводилися думки європейських політиків про те, що однією з умов підписання Угоди про асоціацію ЄС з Україною є вирішення питання Юлії Тимошенко. Нагадаємо, що тюремне ув’язнення Тимошенко розцінюється в Європі як результат застосування так званого «вибіркового правосуддя». Що ж, до саміту у Вільнюсі залишилося не так вже багато часу і суспільство незабаром зможе побачити, чи дійсно питання Тимошенко є «каменем спотикання» у ситуації з підписанням Угоди про асоціацію ЄС з Україною .

 За матеріалами : podrobnosti.ua

Читайте також: