fbpx
Право

Акцизні марки нового зразка увійшли в обіг в Україні з 1 вересня 2013 року

З 1 вересня 2013 увійшли в обіг акцизні марки нового зразка.

Постановою Кабінету міністрів України від 13 березня 2013 року № 188 «Деякі питання маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів» затверджено нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, які вводяться з 1 вересня 2013 року.

Зазначені марки значно відрізняються від марок попереднього зразка та мають додаткові рівні захисту. А саме: марки містять складний графічний захисний елемент; позначення ЛГП (лікеро -горілчана продукція); ВП (винна продукція), а також різну кольорову ідентифікацію.

Для виробленої в Україні продукції зазначається код регіону виробника. Марки тютюнових виробів містять позначення ЗФ ( з фільтром ) та БФ (без фільтру) .

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка застосовуються у виробництві алкогольних напоїв та тютюнових виробів до їх повного використання, а марковані такими марками алкогольні напої та тютюнові вироби знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

Таким чином, у зв’язку з введенням в дію марок акцизного податку нового зразка переклеювати акцизні марки на алкогольні напої і тютюнові вироби, які знаходяться в обороні, не потрібно.

За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів в Києві

Читайте також: