fbpx
Новини світу

Чорноморський флот РФ поповниться шістьма субмаринами до 2017 року

  Чорноморський флот ВМФ Росії до 2017 року поповнять шість підводних човнів.

"У будівництві знаходяться три дизельних підводних човни проекту 636 для Чорноморського флоту з терміном здачі в 2014 році. Ще три таких підводних човни надійдуть на Чорноморський флот до кінця 2016 року" , – повідомив головнокомандувач ВМФ Росії адмірал Віктор Чирков журналістам у понеділок.

Главком також зазначив, що "з метою посилення угрупування Чорноморського флоту закладені і знаходяться в будівництві шість сторожових кораблів проекту 11356, здатних нести крилаті ракети великої дальності".

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Підводні човни проекту 636 розроблені в санкт – петербурзькому Центральному конструкторському бюро морської техніки "Рубін". За даними проектувальників, ці човни завдяки низькому рівню шумності здатні забезпечити гарантоване випереджаюче виявлення і можливість атаки кораблів супротивника з великої дистанції за допомогою протикорабельних крилатих ракет.

П’ять систем для цих човнів, і зокрема, автоматизована інформаційно-управляюча система ( АІУС ) "Лама" і система управління підводними човнами "Паладій" розроблені і створені в ВАТ "Концерн" НВО "Аврора" 

АІУС "Лама " призначена для автоматизації процесів управління бойовою і повсякденною діяльністю підводного човна шляхом автоматизованого збору, обробки і наочного відображення інформації про обстановку, вироблення і відображення рекомендацій для оцінки обстановки і прийняття обгрунтованих рішень з управління субмариною і використанню зброї, а також для управління пусковими установками, вироблення і автоматичного введення даних в системи управління зброєю.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Човни проекту 636 мають такі характеристики: довжина – 74 метри, гранична глибина занурення – 300 метрів, автономність – 45 діб, екіпаж – 52 людини. Озброєння – 6 торпедних апаратів, боєзапас – 18 ракет, торпед, мін.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: