fbpx
Кінотеатри

Хаяо Міядзакі більше не буде знімати мультфільми

 Японський режисер-мультиплікатор Хаяо Міядзакі, на рахунку якого такі популярні мультфільми, як «Віднесені примарами» , «Ходячий замок», «Принцеса монокок» та «Мій сусід Тоторо», офіційно оголосив про те, що йде з кінематографа. У рамках кінофестивалю у Венеції була представлена ​​остання робота Міядзакі – мультфільм «Вітер дужчає». Одна з особливостей цього мультфільму полягає в тому, що це перша робота японського мультиплікатора, яка заснована на реальних подіях.

 При цьому слід зауважити, що сам Хаяо Міядзакі не прибув на кінофестиваль, замість нього там був присутній голова студії Ghibli Кодзі Хосино, з яким працював японський режисер. Саме Хосино і прочитав публіці заяву Міядзакі.

 Подробиці того, з якої причини Міядзакі вирішив піти з кіно, не розголошуються. Наскільки відомо, незабаром він проведе зустріч з журналістами в Токіо, під час якої все і розповість.

 Зазначимо, що Хаяо Міядзакі є лауреатом «Оскара» в номінації «Кращий анімаційний фільм» за мультфільм «Віднесені примарами» .

 Його новий мультфільм – «Вітер дужчає» – розповідає історію авіаконструктора Дзиро Хорікосі, який розробив найвдаліший винищувач часів Другої світової війни.

Трейлер до мультфільму «Вітер дужчає» (відео):

Читайте також: