fbpx
Новини світу

У Франції кажуть, що в Сирії урядові війська застосували хімічну зброю. Башар Асад це заперечує

У Сирії застосовувалася хімічна зброя – такі дані має  у розпорядженні французька розвідка. Про це сьогодні ввечері пишуть у ЗМІ. Згідно з повідомленнями, урядові війська застосували хімічну зброю 21 серпня під Дамаском, причому у великому масштабі.

Розвідслужби заявляють, що ситуація з застосуванням хімічної зброї може повторитися і в майбутньому. Також повідомляється, що французьким урядом була опублікована доповідь, в якій  йдеться про масове застосування хімічної зброї, що спричинило за собою загибель понад 250 людей.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Сирійський лідер Башар Асад застосування урядовими військами хімічної зброї заперечує, кажучи про те, що такі звинувачення є безпідставними. Агентство Reuters наводить витримки з інтерв’ю Башара Асада виданню Figaro, в якому йдеться, що звинувачення, що пролунали в застосуванні хімічної зброї не були підкріплені доказами.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

«Будь-хто, хто надає фінансову чи військову підтримку терористам – ворог народу Сирії. Якщо політика Франції ворожа до сирійського народу, то ця держава буде йому ворогом», – наводять сьогодні ввечері ЗМІ слова Башара Асада.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна, korrespondent.net

Читайте також: