fbpx
Новини світу

МЗС Росії порекомендував російським громадянам не їздити за кордон

Міністерство закордонних справ Російської Федерації закликало росіян відмовитися від поїздок за кордон у випадку, «якщо є обгрунтовані підозри в тому, що правоохоронні органи США мають до них якісь претензії». Про це повідомляється в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

Згідно з повідомленням МЗС РФ, особливо росіянам необхідно побоюватися відвідування держав, які уклали зі Сполученими Штатами взаємні міжнародні договори про видачу. «Суди над тими, хто був фактично викрадений і привезений до США, є упередженими, грунтуючись на поганий доказовій базі та маючи яскраво виражений ухил звинувачення. Як правило, дані судові процеси закінчуються винесенням незаконних вироків з тривалими термінами тюремного ув’язнення», – повідомляється також на офіційному сайті російського МЗС.

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

Приводом для вказаної заяви стали арешти Дмитра Белороссова в Іспанії (за підозрою в шахрайстві), Дмитра Устинова в Литві ( за підозрою в контрабанді військового спорядження), Олександра Паніна в Домініканській Республіці (за підозрою в шахрайстві в інтернеті в особливо великих розмірах), Максима Чухарева в Коста- Ріці (за підозрою у відмиванні грошей). У всіх випадках уряд Сполучених Штатів Америки зажадав їх екстрадицію.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: