fbpx
Економіка

«Укроборонпром» на МАКС-2013 отримав попередніх замовлень на 200 млн доларів

 Державний концерн «Укроборонпром» повідомляє, що отримав попередні замовлення на суму 200 мільйонів доларів за результатами авіасалону МАКС- 2013. Нагадаємо, що авіасалон МАКС- 2013 завершився в підмосковному місті Жуковському.

 «Ми провели ряд переговорів, в яких намітили подальші шляхи просування продукції українського ОПК», – заявив генеральний директор концерну Сергій Громов.

 За його словами, під час зустрічей на авіасалоні були озвучені пропозиції щодо контрактів на суму в районі 200 мільйонів доларів. Голова «Укрборонпрома» підкреслив, що між озвученими домовленостями і підписанням контрактів має пройти якийсь час.

 За інформацією «Укроборонпрому», під час авіасалону МАКС-2013 відбулися зустрічі з представниками ВАТ «Оборонні системи», Об’єднаної авіабудівної корпорації і ВАТ «Корпорація тактичне ракетне озброєння» (усі – Російська Федерація). Крім того, українська сторона провела переговори з заступником голови федеральної служби з військово -технічного співробітництва Росії Анатолієм Пунчуком та керівниками російських фінансових установ, зокрема – банком «ВТБ».

 Як заявив Сергій Громов, зараз Росія є і залишатиметься для українського ОПК стратегічним партнером.

 «Ми знайшли напрямки розвитку кооперації в частині поставок на зовнішні ринки», – стверджує голова «Укроборонпрому».

 Він висловив надію, що надалі російська сторона стане активніше залучати підприємства з України в якості виробників компонентів для російського озброєння.

 Нагадаємо, що контракти російських заводів на авіасалоні МАКС-2013 оцінюються в мільярди доларів. За наявними даними, авіасалон МАКС-2013 з 27 серпня по 1 вересня відвідали представники більше тисячі організацій і підприємств, а також 287 іноземних компаній з 44 держав світу.

 За матеріалами: lb.ua , УНН

Читайте також: