fbpx
Економіка

Заборгованість по зарплатах зменшилася на 156 млн гривень – Королевська

 Згідно з оперативною інформацією, за останнє півріччя сума заборгованості по заробітних платах в Україні зменшилася приблизно на 156 мільйонів гривень. Про це повідомила Наталія Королевська, міністр соціальної політики України.

 «За даними моніторингу, який щотижня здійснюється міністерством соціальної політики, сума боргу по зарплаті по Україні на підприємствах всіх форм власності склала 946,5 мільйона гривень, що на 156 мільйонів гривень або на 14,1 % менше заборгованості, яка була зафіксована на 1 березня 2013 року», – заявила Наталія Королевська.

 Як зазначила голова Мінсоцполітики, в результаті вжитих заходів з березня цього року в Україні забезпечується позитивна динаміка щодо зменшення боргів по зарплаті і падає кількість підприємств-боржників. Зокрема, додала міністр, на сьогодні кількість підприємств, які мали заборгованість на початок 2013 року, зменшилася на 27,7 % або на 506 підприємств (з 1824 до 1318).

 Крім того, Наталія Королевська в окремому порядку звернула увагу на те, що з початку поточного року було погашено заборгованість по заробітній платі, допущеної в минулих роках. Розмір погашення склав 228,3 мільйона гривень.

 «Разом з тим є випадки, коли виникають нові заборгованості. Найбільша сума такої заборгованості в Україні допущена авіакомпанією "Аеросвіт" – 150,1 мільйона гривень», – підкреслила Королевська.

 Необхідно відзначити, додала чиновник, що зараз міністерством соцполітики України скорегована робота Держпраці для виявлення причин цих заборгованостей та вжиття заходів до винних осіб. За її словами, така співпраця вже дає відповідні результати.

 На вимогу держінспекторів підприємства-боржники частково або повністю погасили заборгованість з виплати зарплати 212 тисячам працівників.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: