fbpx
Новини світу

Удар по Сирії стане підтримкою для «Аль-Каїди» – Фейсал Мікдад

  Військове втручання американських військ в сирійський конфлікт лише зміцнить позиції терористів, заявив заступник міністра закордонних справ Фейсал Мікдад в інтерв’ю британській телерадіокорпорації Бі -бі -сі.

"Будь-яка атака проти Сирії стане підтримкою для "Аль -Каїди" і пов’язаних з нею організацій, чи то "Джабхат ан-Нусра" чи "Ісламська держава в Іраку та Сирії", – сказав Ф.Мікдад.

При цьому він попередив, що можливе військове втручання США підсилить "ненависть до американців" на Близькому Сході і призведе до дестабілізації обстановки в регіоні.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За словами заступника голови МЗС Сирії, рішення президента США Барака Обами отримати згоду Конгресу на військову операцію в Сирії свідчить про те, що американський лідер не продумав всі можливі наслідки втручання.

"Тим не менш, це нічого не змінило, оскільки він ( президент США – ІФ) все одно налаштований атакувати" , – додав Ф.Мікдад.

Президент США Барак Обама в суботу в кінцевому підсумку прийняв рішення про обмежену за часом і масштабами військову операцію проти Сирії. Слухання з цього питання почнуться в Конгресі після 9 вересня, коли законодавці завершать літні канікули.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Разом з тим, як сказали журналістам джерела в президентській адміністрації, Б.Обама віддасть наказ про нанесення удару по Сирії навіть у тому випадку, якщо Конгрес проголосує проти військової акції. 

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: