fbpx
Література

Томенко хоче повернути моду на читання книг

 Депутат парламентської фракції «Батьківщина» Микола Томенко під час відкриття свята «Бібліотека збирає друзів» відзначив, що традиційна книга за історію свого існування пережила багато серйозних випробувань, і міф про те, що книга в кінцевому підсумку зникне з життя людини, поступившись місцем комп’ютерам та електронним виданням, не виправдався.

Про це повідомила прес -служба партії «Батьківщина».

За його словами, навіть навпаки, сьогодні в багатьох європейських державах статистика показує, що книги купують все частіше і люди все ж віддають перевагу традиційним книгам, а не електронним.

«Мій досвід показує, що читання книги – це спосіб ще раз прожити життя, і паперову книгу неможливо повністю замінити електронною», – зазначив Микола Томенко.

Депутат вважає, що традиційна українська книга відіграє велику роль у вихованні дітей і також розповів про те, що його фонд «Рідна країна» реалізує акцію «Українська книга – для дітей Києва», в рамках якої дошкільні установи Києва отримають більше 10 дитячих книжок видавництва «Веселка».

Микола Томенко наостанок заявив, що готовий підтримати будь-які інші проекти, спрямовані на популяризацію традиційної книги і моди на читання.

Читайте також: