fbpx
Новини світу

Сергій Собянін взяв участь у фестивалі “Активне місто”

 На оглядовому майданчику Воробйових гір стартував фестиваль "Активне місто", учасниками якого є представники субкультур Москви. Головною подією заходу став велосипедний флешмоб, організований РООСПМ "Студентська громада" і Молодіжною радою при мерові Москви за підтримки Департаменту культури міста Москви.

 Тимчасово виконуючий обов’язки столичного градоначальника Сергій Собянін, виступаючи на відкритті фестивалю, заявив: "Чудове свято сьогодні. Свято, яке виткане з наших з вами ініціатив, проектів, які ми реалізували в останні два роки". Москва – це місто майбутнього, яке ми робимо разом, підкреслив т.в.о. мера Москви.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Після урочистої церемонії відкриття Сергій Собянін очолив колону велосипедистів. Учасники велопробігу, одягнені в білі, сині та червоні футболки, проїхали від оглядового майданчика по вулиці Косигіна до Третього транспортного кільця і назад.

 По закінченні велосипедного флешмобу всіх бажаючих запросили відвідати практичні майстер-класи, змагання в фігурної їзди, велосипедний лекторій, обговорення проекту федерального закону "Про велосипедний рух і велосипедний транспорт Російської Федерації", подивитися змагання з велотріалу, гонки на самокатах серед професійних спортсменів, а також показові виступи спортсменів в дисципліні "воркаут".

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 Для маленьких гостей фестивалю «Активне місто» було організовано спеціальний дитячий майданчик і велоцирк. Для тих, хто велоспорту воліє мистецтво, пройшов конкурс на кращу графіті – роботу, а любителів рухливих ігор чекали майданчики для фрісбі і сокса. Ну, звичайно, не обійшлося на фестивалі «Активне місто» і без продажу спортивного інвентарю, одягу, аксесуарів  та літератури.

Сергій Собянін на фестивалі "Активне місто" (відео):

За матеріалами: ИТРА-ТАСС

Читайте також: