fbpx
Право

Нардеп пропонує заборонити куріння на вокзалах, літніх терасах ресторанів і в готелях

 Незабаром в Україні складно буде знайти людей, що палять на вулицях в кафе, аеропортах або вокзалах, гуртожитках і готелях. З пропозицією заборонити куріння в цих місцях виступив позафракційний народний депутат Валерій Мошенський. Законопроект під номером 3149 «Про внесення змін до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів)» зареєстрований у Верховній Раді України.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Згідно з документом, в країні можуть розширити список місць, в яких забороняється курити, в тому числі: в приміщеннях, тимчасових спорудах, на терасах, майданчиках і на інших територіях закладів ресторанного господарства; в приміщеннях і на території об’єктів культурного призначення; в приміщеннях і на території органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Також пропонується заборонити куріння в приміщеннях і на території підприємств, установ та організацій усіх форм власності; в приміщеннях і на території готелів та аналогічних засобів розміщення громадян; в приміщеннях і на території гуртожитків; в приміщеннях і на території аеропортів і вокзалів.

 Порушників норм закону нардеп Валерій Мошенський пропонує штрафувати від тисячі до десяти тисяч гривень.

 За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: