fbpx
Право

Авіапасажирів-бешкетників можуть занести до “чорного списку”

 Члени «Єдиної Росії» Ігор Баринов та Ігор Ігошин внесли сьогодні на розгляд Державної думи законопроект про "чорні списки " авіапасажирів, яким авіакомпанії матимуть право відмовити в перевезенні.

 За пропозицією «єдиноросів», до особливого реєстру вноситимуться особи, яких суд визнав винними у вчиненні правопорушень на борту повітряного судна протягом останніх п’яти років. Так званий «чорний список» авіапасажирів буде вести Росавіація, а уряд РФ здійснювати доступ перевізників до нформації, що міститься в ньому. У разі затвердження закону будуть внесені поправки до Цивільного кодексу, згідно з якими авіакомпанії зможуть відмовлятися укладати відповідний договір з включеним до реєстру пасажиром.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Баринов та Ігошин підкреслюють, що діюча на сьогодні стаття Кримінального кодексу "Хуліганство" до реальних ситуацій на борту повітряного судна не  зовсім діюча. Дана стаття передбачає покарання лише за дії із застосуванням зброї, а також "з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі, чи з мотивів ненависті або ворожнечі щодо якої-небудь соціальної групи". У зв’язку з цим «єдинороси» пропонують доповнити Кримінальний кодекс новою статтею – "Хуліганство на борту повітряного судна". Під дію цієї статті будуть підпадати особи, які грубо порушують громадський порядок у літаку (вертольоті), а також ті, хто «висловлює явну неповагу до суспільства, що супроводжується застосуванням насильства до громадян або погрозою його застосування».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Як покарання члени «Єдиної Росії» пропонують обкладати порушників штрафами розміром до 500 000 рублів, або зобов’язувати брати участь у виправних роботах. В особливо важких випадках пропонується ввести покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Авіапасажирів-буянів можуть занести в "чорний список" (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: