fbpx
Новини світу

Президент РФ привітав з ювілеєм заслужену артистку Олену Проклову

Відома актриса і телеведуча, заслужена артистка Росії Олена Проклова святкує сьогодні 60-річний ювілей. З днем ​​народження актрису театру і кіно привітав президент Росії Володимир Путін.

"Ваш яскравий дебют у кінематографі отримав високу оцінку і професіоналів, і глядачів. Цей успіх і сьогодні супроводжує Вас у творчому житті. Ви затребувані в кіно і на телебаченні, берете участь у цікавих театральних проектах. Щирої поваги заслуговує значуща громадська робота, якій Ви незмінно приділяєте велику увагу", – йдеться у вітальній телеграмі.

Олена Проклова дебютувала в кіно в далекому 1965 році, зігравши головну роль в картині Олександра Мітти "Дзвонять, відкрийте двері". Маленька дівчинка з серйозним характером полюбилася глядачам, а пропозиції від режисерів потекли рікою. "Снігова королева", "Перехідний вік", "Гори, гори, моя зірка", "Єдина"  Ключ без права передачі", "Міміно" – фільми з її участю можна перераховувати дуже довго.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Вдало склалася кар’єра Олени Проклової і на театральній сцені. У МХАТі вона грала в спектаклях "Синій птах", "Тартюф", "Вишневий сад", "Чайка".

Яким же було здивування шанувальників, коли на злеті кар’єри Олена Проклова пішла з професії і докорінно змінила своє життя. Актриса поступила в архітектурний інститут, зайнялася вивченням ландшафтного дизайну. Та й пізніше материнство не залишило часу для зйомок – Проклова повністю присвятила себе дому і сім’ї.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

І знову новий виток – наприкінці 1990- х років актриса несподівано повертається на сцену. Вона знову бере участь у спектаклях, в основному, антрепрізних, їздить з гастролями по містах і селах, і хто знає, можливо блисне на екрані в якому-небудь значущому фільмі. А поки, в очікуванні нової ролі, Олена Проклова пробує себе у ролі телеведучої – вона вела на "Першому каналі" програми "Малахов плюс" і "ЖКГ" .

 

В. Путін привітав актрису Олену Проклову з 60-річчям (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: