fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Повінь в Росії. Крим готовий прийняти 150 дітей із затоплених регіонів

 Крим готовий прийняти на відпочинок і навчання 150 дітей з Далекосхідних регіонів Російської Федерації, які постраждали від сильної повені.

 Як повідомляє кореспондент агентства «Інтерфакс- Україна» , відповідну спільну заяву президії Верховної Ради АР Крим і Ради міністрів кримської автономії було прийнято сьогодні в ході засідання президії кримського парламенту.

 «У дусі братніх почуттів, які традиційно пов’язують росіян і кримчан, виходячи з бажання надати допомогу людям, що потрапили в біду, керівництво Автономної Республіки Крим прийняло рішення звернутися до російської сторони з пропозицією направити на навчання та відпочинок у вересні в кримські здравниці 150 дітей з постраждалих сімей», – сказано в оприлюдненому документі.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Як наголошується в заяві Верховної Ради, всі необхідні витрати на відпочинок і навчання дітей з Росії бере на себе республіканський бюджет АР Крим.

 Раніше повідомлялося, що наприкінці серпня взяти на навчання та відпочинок 400 дітей із затоплених районів Далекого Сходу Росії висловила бажання влада міста Севастополя. Зокрема, домовленість про це була досягнута під час зустрічі керівника Ради Федерації Валентини Матвієнко з головою севастопольської міської державної адміністрації Володимиром Яцубою.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що з початку липня на російсько – китайській прикордонній річці Хейлунцзян ( Амур ) сталася небувало сильна повінь, яка вже встигла завдати надзвичайно великої шкоди регіонам двох країн, розташованим вздовж цієї річки. Варто відзначити, що в боротьбі з цією великою повінню влада Китаю і Росії згуртувалися у співпраці, позитивним чином реагують на взаємні прохання, а міжрегіональна співпраця між країнами стала помітно тіснішою.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: