fbpx
Новини світу

Повернення продукції Roshen в РФ. Україна не вживає ніяких активних заходів – Онищенко

  Україна не вживає активних заходів для повернення на ринок РФ кондитерської продукції компанії "Рошен", повідомив "Інтерфаксу" у понеділок керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Поки я продовжую відчувати хамовиті висловлювання окремих так званих експертів. І все, більше нічого", – заявив він.

Г. Онищенко заявив, що російська сторона у питанні про повернення на ринок РФ продукції "Рошен" готова реалізовувати погоджений з українською стороною механізм.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

У липні санітарна служба заборонила постачання в РФ шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві Г. Онищенка з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції "Рошен" до Росії. Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Також досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Точні терміни повернення на ринок РФ цукерок "Рошен" не визначені, заявив Онищенко "Інтерфаксу" раніше. "Ми будемо називати терміни, коли будуть вирішені базові питання: коли будуть акредитовані українські лабораторії та відбудеться повна інспекція заводів- виробників", – заявив він.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: