fbpx
Шоу-бізнес

Мінський співак Віталій Кочетков представив ремейк старовинного російського романсу «Очі чорні»

  Мінський автор і виконавець пісень Віталій Кочетков, також відомий як «мінський Мітяєв», ще рік тому встиг видати свій дебютний альбом під назвою «Зі мною любов». Він був виданий на лейблі «Нічне таксі», з яким встигли попрацювати Аркадій Сєвєрний, Олександр Розенбаум, ансамбль «Брати Жемчужні», Михайло Круг і багато інших.

І ось днями в Росії буде видано новий альбом Кочеткова, що отримав назву «Спасибі, серце!». Цей рік подарував нові пісні музиканта  («Біль», «Пропажа» та інші), а також ознаменувався щільними концертними виступами «мінського Мітяєва» на студії «Нічне таксі». Крім цього, він взяв участь в програмах «18 – Фестиваль пам’яті Аркадія Сєвєрного» і «Шансон – нове й краще».

Однією із знакових і етапних спільних робіт Віталія Кочеткова цього року став музичний спектакль – шансон-детектив «Король Ніхто». Вистава підготовлена драматургом Галиною Кобяковою у співпраці з Миколою Діновим, художнім керівником Мінського обласного драматичного театру. Прем’єра музичного спектаклю очікується в кінці 2013 року.

У серпні 2013 року Віталій Кочетков представив ремейк старовинного російського романсу «Очі чорні». Переробка тексту була здійснена за сприяння відомої білоруської поетеси Оксани Ярошенок. Концертна візуалізація авторського позитивного ремейка пройшла на зйомках нового фільму-концерту «Нічне таксі – нове й краще».

Сам Віталій зізнався, що не відразу усвідомив всю глибину і трагічність оригінального тексту , тому і було прийнято рішення переробки його в більш позитивний зміст. Російський романс отримав хеппі-ендів текст:

 1. Очи чёрные, очи страстные, Очи жгучие и прекрасные. Так влюбился я в этот чудный свет, Что с тобою мы уже много лет.

 2. Помню, милая, что, увы, не раз Испытания проверяли нас, Но всегда светили надеждою Очи милые, очи нежные.

 3. Мы сейчас семьёй дружною живём, Звонкий детский смех наполняет дом. Очи чёрные радостью горят И ещё сильней за собой манят.

 4. И поверь, готов я на всё сейчас, Чтобы видеть свет этих чудных глаз, Ведь люблю теперь также страстно я Очи жгучие и прекрасные.

Віталій Кочетков, що працює в жанрі міського романсу з елементами боса-нова, в черговий раз продемонстрував, що слідує основній меті свого життя – зробити цей світ трохи кращим.

Віталій Кочетков. Очі чорні (відео):

Читайте також: