fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Побиття журналістів 18 травня в Києві. Тітушко, Пшук та Приходько засуджені умовно

  Вадим Тітушко, Сергій Приходько і Михайло Пшук, обвинувачені у побитті журналістів 18 травня в центрі Києва, засуджені умовно.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна" , відповідне рішення виніс Шевченківський райсуд Києва у понеділок.

Суд затвердив умови угоди про примирення, укладеного між обвинуваченими та потерпілими і засудив В. Тітушка до позбавлення волі на 3 роки зі звільненням від виконання призначеного покарання строком на 2 роки. М. Пшук і С. Приходько засуджені на 2 роки позбавлення волі з відстрочкою терміну виконання рішення на 1 рік і 6 місяців.

Крім того, відповідно до мирової угоди, кривдники повинні солідарно відшкодувати матеріальний збиток журналістці "5 каналу" Ользі Сніцарчук у сумі 707 грн, фотографу видання "Комерсант" Владиславу Соделю – 1613 грн.

Також В. Тітушко повинен виплатити моральну шкоду журналістам по 11 тис. грн кожному, а М. Пшук і С. Приходько – солідарно по 4 тис. грн. При цьому кошти, внесені В. Тітушком як заставу, будуть спрямовані на відшкодування моральної шкоди.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул.Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді люди почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка "5 каналу" О. Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант " В.Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції "Вставай, Україно" ( на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС.

Міліція проводила службове розслідування у зв’язку з інформацією про неналежну реакцію співробітників міліції на інцидент і за результатами розслідування привернула ряд керівників середньої ланки до дисциплінарної відповідальності. Також були звільнені заступник начальника столичного главку і керівник київського "Беркута".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

21 травня за підозрою в хуліганстві на акціях було затримано жителя Київської області В. Тітушка. 22 травня Шевченківський райсуд ухвалив рішення відпустити його під заставу в 22,94 тис. грн. В. Тітушко і ще 3 підозрюваним інкримінувалося правопорушення за ч.1 ст.171 (перешкоджання роботи журналістів ) КК України.

30 серпня троє підсудних у справі про побиття журналістів 18 травня в Києві В. Тітушко, С. Приходько і М. Пшук підписали з потерпілими мирову угоду.

По тексту угоди, В. Тітушко згоден на покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки, М. Пшук і С. Приходько на 2 роки обмеження волі з випробувальним терміном в 1,5 року. Також підсудні погодилися на виплату компенсації та публічне вибачення перед потерпілими. Вони вибачилися перед журналістами на камери присутніх телеканалів після засідання суду 30 серпня.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: