fbpx
Політика

Обама бариться з ударом – сирійські бойовики і Ердоган незадоволені

Рішення президента США Барака Обами дочекатися рішення Конгресу з приводу початку військової операції проти Сирії , дратує не тільки американських «яструбів» у сенаті, а й сирійських бойовиків, а також прем’єра Туреччини Ердогана, які зажадали більшої рішучості.

Примітно, що лідери сирійської опозиції, що давно покинули межі країни і затишно влаштувалися в Європі, звідти ж закликають бомбити свою колишню батьківщину. Противники Асада навіть надали американцям список з координатами сирійських військових об’єктів для нанесення удару.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Ми так довго чекали рішення Обами. А тепер нам належить чекати ще і дебатів у Конгресі. Нас дуже турбують такі затримки", – заявив, зокрема, Мухаммед Абуд, представник командування Вільної армії Сирії.

А Ердоган, який став єдиним світовим лідером, що цілком згоден з сирійською опозицією, висловив обурення нерішучістю Вашингтона і тим, що Штати планують якесь обмежене втручання в сирійський конфлікт. Турецький прем’єр наполягає на повноцінній інтервенції, приводячи в приклад Югославію та Ірак.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Крім того, він стверджує, що винні у всьому Росія і Китай: "Є дві країни, які блокують роботу Ради Безпеки ООН. Через це діяльність Радбезу стає даремною. Але ми не можемо сидіти, склавши руки. Потрібно діяти. Потрібно формувати коаліцію проти сирійського режиму".

Обама бариться з ударом – сирійські бойовики і Ердоган незадоволені (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: