fbpx
Політика

Судно “Etel” з українськими моряками прямує на Кіпр

Як повідомив пресі голова Міністерства закордонних справ України Леонід Кожара, судно Etel, на борту якого перебувають 19 українських моряків, безперешкодно покинуло порт Бенгазі і взяло курс на Кіпр. "На борту судна перебувають 19 моряків – громадян України.

Передбачається, що на Кіпрі буде здійснена заміна екіпажу судна" , – повідомила прес -служба МЗС, пояснивши, що питання щодо звільнення екіпажу судна "Етель" було вирішено остаточно. Цю ж інформацію підтвердив і прес -секретар віце -прем’єра України Костянтина Грищенка Олександр Дикусаров, який додав, що два дні тому озброєні люди, які утримували моряків з 17 червня, залишили судно.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, 17 липня 2013 року судно "Etel" , екіпаж якого складається з 19 громадян України, було захоплене невідомими озброєними особами в лівійському порту Бенгазі. Загарбники судна при цьому заявили, що "захищають інтереси 25 лівійських бізнесменів, яких пограбував власник "Etel". Деякі ЗМІ повідомили, що судно повинно було перевезти 650 автомобілів вартістю близько $ 9,5 млн з Йорданії в Бенгазі, проте, машини, нібито, були вивантажені в українському порту і не доставлені до кінцевого пункту.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Вирішувати питання про звільнення українських моряків відправлявся віце-прем’єр України Костянтин Грищенко.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: