fbpx
Освіта

Нинішні першокурсники-медики працюватимуть у вже оновленій системі охорони здоров’я – Раїса Богатирьова

  Нинішні першокурсники-медики прийдуть працювати в оновлену систему охорони здоров’я, впевнена міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова.

"Я впевнена, що ми отримаємо гідне поповнення лікарів нового покоління, які навчатимуться за новими стандартами і через 5-6 років прийдуть працювати в оновлену систему охорони здоров’я", – сказала вона, виступаючи на урочистому посвяченні першокурсників Національного медичного університету ім.О.Богомольця в понеділок у Києві.

Hектор університету Віталій Москаленко повідомив, що цьогоріч набір першокурсників склав більше 2,5 тис. майбутніх лікарів і провізорів, серед них 750 студентів будуть навчатися на місцях держзамовлення. Крім того, в університет було зараховано понад 1,5 тис. громадян України, які навчатимуться на контрактній основі, а також більше 200 іноземних громадян.

У той же час, Р.Богатирьова зазначила, що українські медичні виші готують понад 21 тис. фахівців для 120 країн світу.

"У кожній другій країні світу працюють випускники української медичної школи", – розповіла міністр.

Після урочистостей, Р.Богатирьова журналістам розповіла: "Ми розпочали реформу в охороні здоров’я саме заради таких молодих фахівців, які прийдуть до нас через 8 років. Я переконана, що до того часу у них буде абсолютно інший рівень соціальної підтримки, буде визнання держави і суспільства, і у них буде можливість, де б вони не працювали, працювати сучасно, професійно, відповідально, і отримувати гідну заробітну плату.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: