fbpx
Новини світу

Держпідприємство «Антонов» готове розпочати будівництво літака Ан-70 в іншій країні – Дмитро Ківа

  У разі виходу Росії з проекту Ан -70 українське держпідприємство "Антонов" готове розпочати будівництво даного літака в іншій країні, повідомив "Інтерфаксу- АВН" президент – генеральний конструктор компанії "Антонов" Дмитро Ківа.

"У мене є чотири західних країни, які хочуть з нами співпрацювати. Нехай Росія відмовляється від Ан -70, я завтра ж запущу літак у серійне виробництво в іншій країні. У мене вже стоять і просять. Правда, при цьому постраждає російська авіаційна промисловість, яка задіяна в кооперації з виробництва Ан -70" , – сказав він "Інтерфаксу- АВН" .

За його словами, в Росії практично заморозили програму "Ан – 70". "Я чув інтерв’ю Рогозіна (віце -прем’єр РФ Дмитро Рогозін, – "ІФ -АВН"), який назвав його віртуальним літаком і конкурентом Іл -76. Який же віртуальний? Ось він реально літає на МАКСі. Ми спеціально його привезли", – сказав Д. Ківа.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Він зазначив, що в світі є тільки чотири літаки, здатних перевозити всю номенклатуру необхідної військової техніки та озброєння, а також здійснювати зліт і посадку з укороченої смуги, в тому числі грунтової. "Це американський С17, європейський А400М, китайський "Юнь 20" і російсько-український Ан -70", – сказав Д. Ківа.

"Тепер кажуть, що Ан-70 – конкурент Іл -76, і що він не потрібен. Тобто, у Росії не буде такого літака як Ан -70. Кому це на шкоду, якщо армія не зможе перекидати необхідну техніку ближче до району бойових дій, щоб вищою була маневреність і меншими втрати? Адже ми зробили літак за технічним завданням Міноборони. Воно формувалося із залученням вчених, військових НДІ", – сказав глава "Антонова".

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

"Можливо, літак Ан -70 стає інструментом у політичних дискусіях. Але ми політикою не займаємося. Ми дуже хочемо співпрацювати з Росією. Співпрацювати нормально, як ділові партнери" , – підкреслив він.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: