fbpx
Політика

Генпрокуратура Єгипту передала до суду справу екс-президента Мурсі

Як стало відомо, напередодні Генеральна прокуратура Єгипту передала на розгляд до суду справу скинутого президента цієї країни Мухаммеда Мурсі. Разом з ним у справі будуть проходити ще 14 керівників асоціації "Брати- мусульмани". Всім їм пред’явлені звинувачення в підбурюванні до насильства і кровопролиття.

Немов за злою іронією, такі ж звинувачення ісламісти під час перебування при владі пред’являли і поваленому ними президенту Єгипту Хосні Мубараку.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У справі Мурсі в якості головного епізоду фігурують зіткнення, які сталися в грудні минулого року біля президентського палацу в Каїрі, які потягли за собою людські жертви. Як випливає з матеріалів справи, Мухаммед Мурсі зажадав від МВС Єгипту і Республіканської гвардії розігнати мітинг. Військові і співробітники правоохоронних органів відмовилися застосувати силу проти мирних демонстрантів і тоді Мурсі закликав на допомогу збройні формування ісламістів. Загони озброєних бойовиків атакували колони мітингувальників, в результаті чого загинули п’ятеро осіб, а понад 600 отримали поранення.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Генпрокуратура Єгипту передала до суду справу екс-президента Мурсі (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: