fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Ситуація в Сирії. Американський авіаносець «Німіц» прямує до Червоного моря

  Американська авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем "Німіц" (USS Nimitz, CVN 68) попрямувала в район Червоного моря, щоб у разі необхідності підтримати удар США по Сирії, повідомив журналістам представник Пентагону.

"Це як відкладені кошти. Треба мати ударне угруповання на місці, щоб можна було використовувати його можливості і саму присутність, якщо буде потрібно", – зазначило джерело.

За його словами, поки угрупування не отримало конкретного наказу в який район східного середземномор’я воно повинно прибути, але переміщається у бік Перської затоки, щоб бути готовим увійти до нього.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Як повідомлялося, Сполучені Штати минулого тижня прийняли рішення залишити "Німіц" в районі Перської затоки.

Таким чином, кількість авіаносців в затоці збільшується з одного до двох, так як відповідно до раніше наявних планів на зміну "Німіц" в затоку вже прийшов атомний авіаносець "Гаррі Трумен" ( USS Harry Truman, CVN 75) і супроводжуючі його бойові кораблі ударної авіаносної групи.

До теперішнього моменту "Німіц" і кораблі супроводу залишалися Індійському океані.

Раніше джерела з Пентагону говорили про те, що удар по Сирії буде наноситися виключно ракетами з американських кораблів у Перській затоці.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Президент США Барак Обама в суботу прийняв рішення про обмежену за часом і масштабами військову операцію проти Сирії, погодивши його з конгресом. Слухання з цього питання почнуться в конгресі після 9 вересня, коли конгресмени завершать літні канікули.

Разом з тим, як сказали журналістам джерела з президентської адміністрації, Б.Обама віддасть наказ про нанесення удару по Сирії навіть у тому випадку, якщо конгрес проголосує проти військової акції. 

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: