fbpx
Політика

Андерс Фог Расмуссен має намір зустрітися з міністрами оборони країн Євросоюзу

 Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен оголосив у понеділок про свої плани зустрітися в найближчі дні з міністрами оборони країн ЄС.

 "На цьому тижні я візьму участь у нараді міністрів оборони Європейського союзу, яка відбудеться в Литві", – оголосив він на прес-конференції в Брюсселі.

 Генсек НАТО заявив, що "має намір підняти там питання про співпрацю між НАТО і Європейським Союзом у сфері оборони, а також про необхідність для Європи інтенсифікувати свої зусилля з розвитку оборонних можливостей та інвестувати більше в безпеку". "Це важливо для Європи і для Північноатлантичного альянсу, так як сильна Європа означає сильний альянс", – підкреслив А.Фог Расмуссен. На його думку, європейці домоглися реального прогресу у розвитку оборонних можливостей, особливо в повітряних перевезеннях великої вантажопідйомності.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За словами генсека НАТО, конфлікт в Сирії в довгостроковій перспективі можна врегулювати політичним шляхом. Як очікується, зустріч голів міноборони країн-членів ЄС відбудеться 5 і 6 вересня у Вільнюсі.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: