fbpx
Інновації

ДАІ перевірятиме документи про сплату утилізаційного податку

 Інспектори ДАІ вже з вересня почнуть перевіряти в автовласників наявність документів про сплату податку за утилізацію автотранспортних засобів, які були зняті з експлуатації. Про це стало відомо з повідомлення представників УДАІ в місті Києві.

 «З 1 вересня 2013 року набирає офіційної сили закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм"», – підкреслили у відомстві.

 У київському управлінні ДАІ нагадали, що за законом Міністерству внутрішніх справ України делеговано ряд повноважень, а саме – перевірка наявності документів про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації автотранспортних засобів.

 Зазначимо, що в разі перереєстрації автотранспортного засобу, ДАІ буде оформляти і видавати довідки про сплату податків за таку утилізацію. Це стосується випадків, коли автомобіль був придбаний у особи, яка не є платником утилізаційного податку.

 Разом з тим українські автовласники, які отримали автомобіль в якості гуманітарної допомоги, в ДАІ отримуватимуть довідки про звільнення від сплати податку за утилізацію.

 У разі втрати чи пошкодження довідки ДАІ безоплатно видаватиме її дублікат. Згідно із законодавством, на ДАІ покладено функції з ведення реєстру автотранспортних засобів, за які сплачено податок за утилізацію. Крім того, в ДАІ будуть вести реєстр автомобілів, на які не поширюється цей податок.

 Раніше повідомлялося, що з 1 вересня 2013 року в Україні набув чинності утилізаційний податок на автомобілі. Зокрема, для легкових авто встановлено ставку податку розміром 5,5 тисячі гривень і коефіцієнти 0,86 – 5,5 для нових і 5,3 – 35,01 для старих автомобілів.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: