fbpx
Новини світу

У Підмосков’ї встановили пам’ятник наймолодшому кавалеру Ордена Мужності

Сьогодні, у День знань, у селищі Дуброво Ногінського району Московської області був відкритий пам’ятник наймолодшому в Росії кавалеру Ордена Мужності – семирічному Євгену Табакову, який трагічно загинув п’ять років тому, захищаючи свою 12-літню сестру від гвалтівника.

Гроші на пам’ятник виділив уряд Московської області, а заслужений художник Росії Олександр Рожников, якому належить ескіз пам’ятника, і співробітники художнього комбінату в місті Жуковському, втілили ідею майстра в бронзі і граніті, від винагороди відмовилися.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Скульптура являє собою фігуру маленького хлопчика, який відганяє чорного шуліку від білої голубки. Встановлено пам’ятник у дворі школи № 83, де навчався Женя Табаков. З 2010 року ця школа носить його ім’я.

2008 року в будинок Табакових під виглядом поштаря проник невідомий і погрожуючи ножем, наказав Дружині віддати йому всі наявні в будинку гроші, а сам накинувся на його сестру. Відважний хлопчик схопив ніж і вдарив ним гвалтівника в спину. Сил першокласника не вистачило на те, щоб нейтралізувати злочинця, і той завдав хлопчикові 8 ножових поранень.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Женя Табаков був нагороджений Орденом Мужності посмертно, а затриманий бандит не дожив до суду – його знайшли в камері повішеним.

У Підмосков’ї встановили пам’ятник наймолодшому кавалеру Ордена Мужності (відео):

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: