fbpx
Футбол

УПЛ 8-й тур. «Дніпро» в Києві зіграв внічию з «Динамо». Результати матчів УПЛ

8-й тур УПЛ подарував любителям спорту відразу два футбольних видовища, дійовими особами яких були клуби з топ-4 української футбольної першості. Нагадаємо, що вчора, в суботу, донецький «Шахтар» і харківський «Металіст» зіграли внічию 1:1 і , таким чином, підопічні Мирона Маркевича як мінімум ще на один тур зберегли за собою лідерство в чемпіонаті. Матч «Шахтар» – «Металіст» був цікавим, і такого ж напруження боротьби вболівальники очікували від поєдинку «Динамо» (Київ ) – «Дніпро».

Скажемо прямо, поєдинок в Києві вдався. Ми побачили сьогодні якісний футбол у виконанні хороших команд. Чи закономірний результат поєдинку 1:1? З одного боку так, а з іншого боку ні. І «Динамо» , і «Дніпро» добре вивчили один одного напередодні сьогоднішнього протистояння. Це було видно. Багато боротьби, класні індивідуальні дії лідерів київського та дніпропетровського клубів, навіси, удари, сейви воротарів … Загалом, у матчі «Динамо» – «Дніпро» можна було спостерігати все те, за що ми любимо футбол .

На 22-й хвилині першого тайму «Дніпро» відкрив рахунок у матчі. Руслан Ротань навісив зі штрафного, а Роман Зозуля головою чудово замкнув передачу свого партнера не тільки по клубу, а й по збірній. Гол Зозулі у ворота «Динамо» є практично копією гола у ворота «Шахтаря» тижневої давності. А про вміння Зозулі грати головою нещодавно цікаво висловився Євген Коноплянка, заявивши в ефірі телеканалу 2+2 наступне: «Він ( Зозуля ) лобом краще вміє грати, ніж ногами. Якщо навіть порожні ворота, то йому краще на голову підкинути. Жартую, звичайно». Жарти жартами, а в двох матчах поспіль ми бачимо, як Роман Зозуля вміє забивати головою.

Перший тайм, незважаючи на те що обидві команди могли забити, так і завершився з рахунком 1:0 на користь «Дніпра». Другий тайм спочатку в чомусь був схожий на тайм перший, хіба що «Динамо» було активнішим. На 64 -й хвилині підопічні Олега Блохіна змогли зрівняти рахунок, а гол у ворота « Дніпра » забив Андрій Ярмоленко, точно пробивши в дальній кут зі штрафної площі суперника. Після цього епізоду «Динамо» ближче було до того, щоб забити ще раз, ніж « Дніпро». Але рахунок на табло так і не змінився.

У підсумку, «Дніпро» і «Чорноморець» тепер оскаржують третю позицію в турнірній таблиці УПЛ , набравши по 17 очок, а « Динамо» поки що на шостому місці, але прогрес у грі команди Олега Блохіна видно і, швидше за все, « Динамо» все ж таки зможе втрутитися в боротьбу за нагороди української футбольної першості.

Нагадаємо нашим читачам всі результати матчів 8 – го туру УПЛ:

«Таврія» – «Металург» (Запоріжжя) 3:1

«Говерла» – « Ворскла» 1:2

«Шахтар» – « Металіст» 1:1

«Севастополь» – «Карпати» 1:0

«Зоря» – «Арсенал» 4:0

« Волинь» – «Металург» (Донецьк ) 1:0

«Чорноморець» – «Іллічівець» 1:0

«Динамо» (Київ ) – «Дніпро» 0:1

Читайте також: