fbpx
Суспільство

У Москві на фестивалі “Спаська вежа” виступить хор із 400 учасників

З першого по восьме вересня в Москві пройде фестиваль військових оркестрів "Спаська вежа", на якому вперше в його історії виступить великий хор, в якому заспівають 400 учасників.

"Нове в цьому році – участь великого хору, що складається майже з 400 осіб. Це великий музичний колектив, який «акапелла» виконає старовинну російську пісню. Зміст пісні буде підтримувати те, що відбувається на екранах. І говорити про велич і широті нашої країни, її теренах, доброті і красі", – розповів журналістам музичний керівник фестивалю Валерій Халілов.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

Він також розповів, що всі учасники фестивалю цього року винесуть на суд глядачів новий репертуар, який буде відповідати основній темі огляду – "Відроджуючи традиції, зберігаємо історію".

Крім російських учасників, на фестиваль приїхали колективи з 13 країн, серед яких такі відомі, як Оркестр волинщиків з Великобританії, Оркестр поліції Абу-Дабі, майстри з Шаоліньского монастиря, Оркестр Військово-повітряних сил Республіки Корея, а також Фольклорний колектив "Санса Одорі" з Японії.

Фестиваль "Спаська вежа" проводиться в Москві щорічно, починаючи з 2009 року. Минулого року основною темою було 200-річчя перемоги у Вітчизняній війні 1812 року і рефреном звучали урочиста увертюра «1812 рік» Чайковського та "Війна і мир" Толстого.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Головним завданням фестивалю його організатори вбачають миротворчу місію, об’єднуючу національні традиції різних держав і континентів, а також популяризацію російських військових церемоніалів. За роки проведення фестивалю "Спаська вежа" в ньому брали участь більше 60 оркестрів з різних країн.

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: