fbpx
Політика

Конгрес США приступить до обговорення ініціативи Обами завдати удар по Сирії не раніше 9 вересня

Як повідомив спікер палати представників Джон Бейнер, голосування щодо військової операції в Сирії у Конгресі відбудеться не раніше дев’ятого вересня.

"Ми очікуємо, що палата представників обговорить ці заходи на тижні, що починається 9 вересня. У президента буде час, щоб надати всі дані конгресу і американському народу", – заявив Бейнер.

Лідер республіканської меншості в сенаті Мітч Макконнелл висловив думку, що намір президента Барака Обами домагатися санкції Конгресу на військову операцію проти Сирії прихильно сприйнятий сенаторами. На його думку, наявність підтримки з боку Конгресу робить позицію президента, як головнокомандувача збройними силами, більш міцною.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, в суботу, виступаючи в Рожевому саду біля Білого дому, президент США Барак Обама заявив, що ним прийнято рішення провести військову операцію в Сирії і удар буде завдано після узгодження з Конгресом США. Обама додав при цьому, що має повноваження почати військову операцію і без схвалення конгресу, однак, на його думку, якщо президент і Конгрес будуть діяти спільно, це зробить країну набагато сильнішою.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Конгрес США приступить до обговорення ініціативи Обами завдати удар по Сирії не раніше 9 вересня (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: