fbpx
Політика

У Беслані згадують загиблих заручників

У Беслані в неділю, першого вересня згадують заручників, які загинули в школі № 1 2004 року. Сьогодні в місті почалася Вахта пам’яті, яка триватиме три дні. З самого ранку люди несуть квіти та іграшки, щоб покласти їх біля школи, де дев’ять років тому терористи захопили і утримували три дні більше 1200 заручників.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Усі три дні в школі буде звучати траурна музика. Прийшов вшанувати пам’ять загиблих і глава Північної Осетії Таймураз Мамсуров, діти якого також були в ті дні серед заручників.

Нагадаємо, першого вересня 2004 терористи в Беслані (Північна Осетія) захопили в заручники дітей і дорослих, присутніх на лінійці, присвяченій початку навчального року. В результаті цієї трагедії загинули 334 людини, серед яких 186 дітей.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Під час проведення спецоперації також загинули десять співробітників ФСБ. Після цього жахливого теракту інвалідами на все життя стали 126 осіб. Більшість потерпілих заручників досі періодично проходять курси реабілітації.

За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте також: