fbpx
Міжнародна економіка

У Сочинському районі запрацювала найбільш високогірна підстанція “Спортивна”

Генеральний директор ВАТ "Росмережі" Олег Бударгін повідомив напередодні журналістам, що найбільш високогірна в сочинському районі підстанція "Спортивна", побудована і підготовлена ​​під робочу напругу.

"Значення підстанції "Спортивна" складно переоцінити. Вона забезпечить резервне енергопостачання всіх олімпійських об’єктів, які розташовані тут, у гірському кластері. Ми підстанцією "Спортивна" замкнули кільце 110 кВ, яке забезпечує не тільки електропостачання гірського кластера, але і практично всіх олімпійських об’єктів, які знаходяться тут на території міста Сочі", – розповів Бударгін.

Ця підстанція четверта підстанція 110кВ закритого типу, яка була зведена Федеральним мережевим підприємством для забезпечення електропостачання олімпійських об’єктів гірського кластеру. Підстанція "Спортивна" розташовується на території гірськолижного курорту "Роза Хутір" і за своїм зовнішнім виглядом нагадує альпійське шале, органічно вписуючись в архітектуру курорту.

Олег Бударгін уточнив, що підстанція укомплектована найсучаснішим обладнанням і на даному енергооб’єкті застосовані найсучасніші мікропроцесорні системи релейного захисту та протиаварійної автоматики, що володіє високою надійністю, і що особливо важливо , що не потребують в постійному технічному обслуговуванні. Крім того, підстанція оснащена сучасними засобами віддаленого управління і її управління буде вестися з одного комп’ютера.

Після Олімпійських ігор підстанцію "Спортивна" будуть використовувати для енергопостачання гірськолижних і туристичних об’єктів "Роза Хутір".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: