fbpx
Політика

АНБ стежило за системою бронювання “Аерофлоту”

Німецьке видання інтернет-видання Spiegel-online опублікувало нову порцію викриттів діяльності Агентства національної безпеки (АНБ) США, розсекречену колишнім співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом. Згідно опублікованого матеріалу, АНБ мало доступ до системи бронювання російської авіакомпанії "Аерофлот", а також внутрішніх комунікацій новинного телеканалу Al Jazeera.

Spiegel-online посилається на один з документів АНБ, датований 23 березня 2006 року, в якому йдеться про те, що фахівцям агентства нібито вдалося проникнути в "особливо захищені комунікації цікавих цілей", які були обрані завдяки їх "високому потенціалу в якості джерел розвідки". Серед таких цілей називаються компанія "Аерофлот" і арабський телеканал.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Інтерес до супутникового телеканалу Al Jazeera з штаб-квартирою в Досі американські спецслужби виявляють, насамперед, тому, що телекомпанія дуже часто поширює аудіо-та відеопослання ватажків терористичної організації "Аль-Каїда", зазначає Spiegel online.

У виданні повідомили, що з документів невідомо, в якому обсязі АНБ шпигувало за "Аерофлотом", як невідомо і те, чи продовжує спецслужба вести своє електронне стеження за російською авіакомпанією. Наголошується лише, що чиновники АНБ були не зовсім задоволені одержуваною інформацією.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: