fbpx
Економіка

НБУ вводить обмеження готівкових розрахунків

З 1 вересня цього року набирає законної чинності постанова Національного банку України про обмеження готівкових розрахунків між фізичними особами до 150 тисяч гривень, заявила на брифінгу заступник керівника НБУ Віра Ричаківська.

Зокрема , замістити глави НБУ підкреслила, що відповідно до вимог Постанови № 210 з 1 вересня цього року готівкові розрахунки між підприємством (підприємцем) та фізичною особою за товари (послуги, роботи) не повинні перевищувати 150 тисяч гривень.

А також фізособи між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають засвідченню нотаріусом, можуть проводити готівкові розрахунки в розмірі не більше 150 тисяч гривень.

Фізичні особи матимуть право проводити розрахунки за договором купівлі-продажу в розмірі, що перевищує 150 тисяч гривень, через перерахування коштів з поточного розрахункового рахунку на поточний розрахунковий рахунок, перерахування та/або внесення коштів на поточний рахунок одержувача (у тому числі на депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у гривні).

Крім того, граничний розмір готівкових розрахунків підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня залишається колишнім і становить 10 тисяч гривень.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: