fbpx
Новини світу

Ангела Меркель розкритикувала Росію і Китай за позицію щодо Сирії

 Канцлер Меркель виступила з різкою критикою Російської Федерації та Китаю, які раніше відхилили пропозицію Ради Безпеки ООН щодо військової операції в Сирії. Про це повідомляють німецькі ЗМІ.

 Канцлер Німеччини заявила, що за використання хімічної зброї під Дамаском, яке забрало життя тисяч людей, сирійська влада повинна понести відповідальність. Незважаючи на таку позицію Німеччини, Ангела Меркель додала, що німецькі військовослужбовці не будуть брати участь у військовій операції в Сирії, поки вона не буде санкціонована НАТО, ООН чи ЄС.

 Варто відзначити, що 30 серпня 2013 під час наради 5-ти постійних членів Ради безпеки ООН з питання сирійського конфлікту, Китай і Російська Федерації не підтримали позицію США, Франції і Великобританії про військове втручання проти режиму президента Башара Асада.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Зокрема, президент США Барак Обама заявив, що США може самостійно завдати ракетних ударів по Сирії. Американський президент також звинуватив ООН в нездатності вирішити «сирійське питання». Додамо, що в ЗМІ з’явилася інформація, що американські війська вже в найближчі години почнуть бойові дії проти Сирії.

 Нещодавно президент Росії Володимир Путін запевнив, що у нього не було ніяких телефонних переговорів з американським колегою Бараком Обамою з «сирійського питання» після саміту «великої вісімки».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Раніше повідомлялося, що прем’єр- міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган попросив західні сили провести великомасштабну військову операцію в Сирії, а не просто завдати ракетних ударів з кораблів.

 Нагадаємо, що «військова криза» в Сирії посилилася після того, як 21 серпня 2013 під Дамаском нібито було застосовано хімічну зброю. В результаті хіматаки загинуло 1429 осіб, у тому числі 426 дітей.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: