fbpx
Освіта

Вілкул: У День знань у Дніпропетровську учням організували майстер-клас з Петриківського розпису

 У дніпропетровському загальноосвітньому закладі «Навчально-виховне об’єднання № 28» сьогодні, 31 серпня, за участі віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула відбувся День знань. Перший урок для більше тисячі учнів у цій школі розпочався з майстер-класів з петриківського розпису. Для проведення такого нестандартного уроку «Навчально-виховне об’єднання № 28» було вибрано не дарма, адже Петриківський розпис є візитною карткою цього навчального закладу, її візерунками прикрашені шкільні класи та коридори. Тут також розташований виставковий зал, де представлені кращі роботи учнів та народних майстрів. Петриківського розпису школярів цього навчального закладу навчають 12 вчителів – народних майстрів.

 «Петриківський розпис це душа козацького народу, бренд Дніпропетровщини та України. І де, як не на своїй рідній землі, цей вид народного мистецтва повинен розвиватися. Впровадження цього проекту в школах – важливий елемент самоідентифікації. Якщо раніше традиції передавалися по родинній лінії, то зараз у нас є всі можливості, щоб навчати дітей Петриківки і на рівні садів, і шкіл. Це дозволить сформувати міцний фундамент для подальшого збереження і розвитку автентичних українських традицій», – сказав віце-прем’єр- міністр Олександр Вілкул під час урочистостей з нагоди Дня знань у Дніпропетровську.

 Також він нагадав, що в грудні цього року очікується одна з найбільш знакових подій в історії культурного життя незалежної України – Петриківський розпис буде номіновано ЮНЕСКО на отримання статусу нематеріальної культурної спадщини людства.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: