fbpx
Новини світу

На тестових виборах москвичі проголосували за Пушкіна і Менделєєва

 З ініціативи Московської міської виборчої комісії сьогодні, 31 серпня, на одному з міських ділянок пройшов день відкритих дверей, під час якого мешканцям столиці запропонували вибрати «Генія на всі часи». Таким чином Мосвиборчком вирішив протестувати комплекс обробки виборчих бюлетенів (КОІБ).

 Для голосування москвичам запропонували кілька кандидатур. У тестових виборах «брали участь» Ілля Рєпін, Олександр Пушкін, Микола Карамзін, Дмитро Менделєєв і Петро Чайковський. Більшість городян віддали свої голоси на користь Олександра Пушкіна і Дмитра Менделєєва – кожен з цих «кандидатів» заручився підтримкою 18 волевиявлячів. Історик Микола Карамзін отримав 11 голосів, композитор Петро Чайковський – 6, художник Ілля Рєпін – 4.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Москвичі проголосували за поезію і науку, приємно, що вони також поважають і історію", – підбив підсумки сьогоднішнього дня виборів голова Мосдержвиборчкому Валентин Горбунов.

 Репетиція виборів проходила на дільниці номер один, розташованій в будівлі типографії «Наука». Оголошував результати тестового голосування голова ділянки Борі Бобрович.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: