fbpx
Політика

У Каїрі посилюють заходи безпеки – в Гізу введена бронетехніка

 Побоюючись чергових протестних акцій після п’ятничної молитви і виникнення нових заворушень, єгипетська влада посилює заходи безпеки в столиці країни Каїрі. Крім того, в Гізу і Мадінат-Насер, в яких до цих пір зберігаються осередки заворушень, введені додаткові війська і бронетехніка.

 МВС Єгипту виступило в ЗМІ з попередженням, що проти всіх порушників законності і порядку буде застосовано вогнепальну зброю. У той же час, члени руху "Братів-мусульман" налаштовані дуже рішуче, приводом нинішнього обурення стала звістка про арешт їхнього головного ідеолога Мухаммеда аль-Бельтагі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 У каїрському метро в четвер було затримано групу з 12-ти бойовиків, які зі зброєю в руках залякували пасажирів. Напередодні чергового «дня гніву» поліція також заарештувала 28 функціонерів "Коаліції на підтримку відновлення законності", яка виступає за повернення до влади Мухаммеда Мурсі.

 Як очікується, акції ісламістів почнуться відразу ж після закінчення в мечетях п’ятничних проповідей.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У Каїрі посилюють заходи безпеки – в Гізу введена бронетехніка (відео):

За матеріалами ІТАР-ТАСС: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: