fbpx
Політика

Дворкович: «Ситуація навколо “Уралкалія” неадекватна»

 Заступник голови уряду Аркадій Дворкович заявив напередодні, що в російському уряді уважно стежать за ситуацією, яка складається у зв’язку із затриманням в Білорусі гендиректора ВАТ "Уралкалий" Владислава Баумгертнера.

 "Ми продовжуємо вважати сформовану ситуацію неприпустимою. Хочу ще раз зазначити, що Владислав Баумгертнер прибув на переговори до Мінська на запрошення прем’єр-міністра Михайла М’ясниковича, – заявив Аркадій Дворкович і додав, що уряд Росії не має ніякого стосунку до виниклого скандалу, однак його позиція полягає в тому, що обидві країни повинні сприяти "або нормалізації відносин, або цивілізованому розлученню".

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 У той же час, Дворкович вважає, що затримання російського громадянина Баумгертнера виглядає, щонайменше, неадекватним і дивним, а також не носить характеру партнерських відносин. У зв’язку з цим, російська сторона буде змушена уважніше поставитися до цілого ряду питань.

 "З урахуванням загального характеру нинішньої ситуації, змушені уважніше і серйозніше подивитися на низку питань", – констатував російський віце -прем’єр.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Дворкович: «Ситуація навколо "Уралкалія" неадекватна» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: