fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

США мають намір створити міжнародну коаліцію для удару по Сирії – голова Пентагону

 Вашингтон буде продовжувати пошук міжнародних партнерів, які готові приєднатися до США для нанесення ударів по Сирії, заявив шеф Пентагону Чак Хейгел. "США прагнуть створити міжнародну коаліцію, готову до акцій проти Сирії", – цитує міністра оборони телерадіокорпорація Бі -бі -сі в п’ятницю.

 Ця заява прозвучала після відмови британських парламентаріїв схвалити участь Великобританії в атаках на Сирію.

 Ч.Хейгел, що знаходиться в Манілі, на прес -конференції також зазначив, що проведена телеконференція американської адміністрації з представниками конгресу не переслідувала мету" переконати кого-небудь у чомусь". Її метою було просто познайомити законодавців з планами можливої ​​військової операції США проти Сирії та дізнатися їхню думку про цю проблему.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Як повідомлялося, після рішення парламенту Великобританії представник американської адміністрації зазначив, що США готові і до нанесення удару по Сирії самостійно, без участі союзників.

 Якщо раніше говорилося про ймовірність початку операції в ніч з четверга на п’ятницю, то тепер американські представники говорять про те, що вона може стартувати після виїзду з Сирії інспекторів ООН, які розслідують випадки застосування хімічної зброї.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Генсек ООН Пан Гі Мун повідомив раніше, що інспектори планують залишити Сирію в суботу.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: