fbpx
Право

Європейська партія просить суд заборонити КПУ проводити всеукраїнський референдум

 Європейська партія України просить суд заборонити Комуністичній партії України проводити збори українських громадян у зв’язку з організацією всеукраїнського референдуму щодо визначення зовнішньополітичного курсу країни. Відповідний позов зареєстровано сьогодні в Окружному адміністративному суді міста Києва. На думку представників Європейської партії, комуністи діють з порушенням закону, зокрема, «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики».

 Крім того, Верховна Рада ще на початку 2013 року визначилася зі своїми зовнішньополітичними уподобаннями, заявивши, що «європейська перспектива України повинна стати об’єднуючим фактором, навколо якого консолідується більшість політичних сил» (про це сказано в прийнятому ВР заяві «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України і укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»).

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Протиправні дії відповідачів не тільки суперечать положенням Конституції, законам і підзаконним актам України, а також порушують інтереси позивача у публічно – правовій сфері з подальшої інтеграції держави в ЄС. Отже, позивач має право на судовий захист своїх інтересів через звернення з позовом» , – сказано в заяві Європейської партії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, напередодні лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив, що його політична сила має намір зібрати підписи для проведення всеукраїнського референдуму, щоб остаточно вирішити питання зовнішньополітичного курсу України – вступ до Європейського чи Митного союзу .

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: