fbpx
Політика

Фюле підніме українське питання на саміті G-20 – Яценюк

 Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив, що під час спілкування з єврокомісаром з питань розширення і політики сусідства Штефаном Фюле, попросив його підняти українське питання на саміті «Великої двадцятки». За словами Яценюка, у відповідь на це Штефан Фюле пообіцяв зробити все, що в його силах.

 Також Яценюк зазначив, що українська опозиція зробить все для того, щоб Угоду про асоціацію з Європейським союзом було підписано, і очікує аналогічних рішень з боку українського уряду, а також особисто від президента Януковича.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Що стосується торговельної війни з Росією, то, на думку Яценюка, це насправді політична війна, яку Росія почала не тільки з Україною, але і з Європейським союзом.

"Берлінська стіна впала більше 20 років тому, і тому немає необхідності зводити нову. Але Росія намагається побудувати її на кордоні України та Євросоюзу" , – зазначив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Лідер «Батьківщини» також повідомив, що після саміту у Вільнюсі він особисто звернеться до Януковича і попросить нагородити Путіна медаллю – за європейську інтеграцію України.

 «Дії з боку Росії спровокували проєвропейський настрій в Україні», – підкреслив Яценюк.

Читайте також: