fbpx
Освіта

Російські студенти поскаржилися на підвищення плати за проживання в гуртожитках

Голова Російського студентського союзу Артем Хромов повідомив, що за його даними, в студентських гуртожитках в десятки разів підвищилася плата за проживання, незважаючи на те, що раніше Міносвіти РФ зажадало від вузів і коледжів не змінювати вартість кімнат у гуртожитках.

З першого вересня в Росії набирає чинності новий закон "Про освіту в РФ", в якому говориться, що тепер комунальні послуги в гуртожитку, а також розмір плати за користування житловим приміщенням, визначатиметься вузами. У зв’язку з цим керівництво багатьох навчальних закладів помітно підвищило вартість проживання.

Зокрема, в МПДУ плата збільшилася з 70 рублів на місяць до 800 рублів, в Мурманському державному гуманітарному університеті студентам доведеться щомісяця платити по 1340 рублів, а в РДГУ імені Серго Орджонікідзе – 4055 рублів.

Як повідомив Артем Хромов, Студентський союз розпочав розробку поправок до федерального закону "Про освіту", які б обмежували розмір плати за проживання в гуртожитку. Якщо ця ініціатива буде прийнята законодавцями, студенти в Москві будуть щомісяця платити не більше 610 рублів.

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: